תחרות לתכנון מייצבים בירושלים- כיכר ג'נרלי
זכיה במקום שני בתחרות
'כיכר ג'נרלי' ממוקמת בלב העיר החדשה ישנה של ירושלים בקרן הרחובות יפו, שלומציון והסורג. המבנים המקיפים את הצומת נבנו בתקופה המנדטורית, בתקופה בה תכנון עירוני אפשר יצירת חלל אורבאני מובחן ובעל נוכחות שלימה. חלל זה הוא תוצר של דפנות בנויות ברציפות, המקיימות שיח ארכיטקטוני אחד עם השני בחומר ובצורה ללא ניסיון לבלוט ולחרוג מהאופי המרקמי. מרקם עירוני מודרני זה ניחן בהמשכיות הנפחים הבנויים והטיות קלות של הרחובות, כך שעם הפיתול בין הרחובות מתגלה לפתע חלל 'כיכר ג'נרלי' במלוא הדרה, ללא סימן מזהה מרחוק. החלל עצמו מפגיש ארבע רחובות בעלי פרופורציות אנושיות, המאופיין באינטנסיביות עירונית המשולבת בקנה מידה נעים ולא מאיים בין המבנים לחלל הציבורי, ומגלם עוצמה ויופי אורבאניים, שנשמרו עד היום, על אף השינויים האדירים שהתחוללו בעיר בהיקף התנועה והתשתיות הציבוריות.

ניגשנו לתכנון המיצב/פסל במטרה להוסיף ליופיו וייחודו של המקום. על פי רוב, פיסול בחלל עירוני מתקיים כאובייקט המקשט את סביבתו, בעוד שנוכחותו הפיסית עצמאית ומובחנת מסביבתו. המתבונן בפסל במרחב העירוני, חווה את האמנות והעירוניות בנפרד. אנו חיפשנו ליצור פסל סביבתי, אשר בעצם חוויתו תחודד תפיסת המרחב העירוני השלם. תחקיר קצר וניתוח אורבאני מהיר של 'כיכר ג'נרלי' חשפו עבורנו את הסיפור רב הרבדים של החלל והמבנים. על כן החלטנו להוסיף גריעה במרחב הציבורי שתשמש כאבן שואבת למשוטטים במרקם העירוני הסובב. יצרנו פסל סביבתי אשר מאכלס את ליבת המקום באופן מוצנע ולא מסתיר את ייחודו ויופיו של החלל הנוצר משלימות המעטפת הבנויה. הגריעה מבקשת להאיר את האפל, את שכבות האדמה החבויות באדמה ומציעה מבט משתאה ומפחיד בעת ובעונה אחת. הפסל משלב גריעת חלל מתוך אדמת הכיכר בה נאגרים מים. סביב המאגר מצלים עצי אדר המספקים אתנחתה ירוקה בלב כרך האבן. מאגר המים ועננת העלווה הירוקה שמעליו מציינים עבור המשוטט בעיר את לב 'כיכר ג'נרלי' בשעות היום, ומתחלפים למאגר אור בשעות החשכה.