גן יעקב, תל אביב

קליינט: עיריית תל אביב באמצעות אחוזות החוף
עלות הפרוייקט: 9 מיליון ש"ח
שנת סיום: 2010
שטח: 6 דונם

גן יעקב תוכנן על ידי רכטר זרחי פרי אדריכלים בשיתוף אדריכל הנוף של עיריית תל-אביב דאז אברהם קרוון ב 1963. הגן תוכנן כהמשך ארכיטקטוני של אודיטוריום היכל התרבות ומוזיאון הלנה רובינשטיין. הגן תוכנן סביב שלושה עצי שקמה היסטוריים, דרך מערכת מורכבת של מפלסים איפשרה חיבור זורם באמצעות רמפות, מדרגות ומדרונות מגוננים אל תוך לובי היכל התרבות והרחובות הסובבים .
בעבר, הולכי רגל הבאים משד' חן נכנסו אל תוך הגן באמצעות גרם מדרגות, ומצאו עצמם נמשכים מעלה בעזרת רמפה ארוכה אל הקומה השניה. הקומה השניה מאפשרת מבט מרתק אל הכיכר, אך מבחינה הזרימה האורבאנית, רבים מצאו עצמם עבודים בתוך הגן . חידוש גן יעקב הציעה מתוקף חידוש
מתחם התרבות בכלל מעבר נהיר וחדש בין השדרות תוך שימור מקסימלי של האופי והחומרים של גן ההיסטורי. שיקום ושחזור גן יעקב כלל את שלושת המפלסים שלו: קומת הקרקע, הקומה השניה ומפלס הפרגולה המרחפת. שיקום קומת הקרקע כלל פירוק פלישות וביתנים ארעיים, עקירה של צמחיה לא מקורית, ושתילה מחודשת בהתאם לתוכניות היסטוריות. כמו כן חודש התוואי של המזרקה ההיסטורית תוך שילוב גשר מעבר לכיכר התרבות. הקומה השניה שהיתה נגועה בבעיות איטום פורקה לחלוטין ורוצפה מחדש בריצוף משוחזר. שיקום קומת הפרגולה והעמודים היה האתגר הגדול של הפרויקט, אשר כלל העמקת יסודות, שיקום בטונים ושחזור של שלושה סוגי טיח שונים אשר היו במקור .
לבסוף, היות והמתחם משרת קהלים בעיקר בלילות, היה לנו חשוב לנצל את היתרונות הארכיטקטוניים של הפרגולה לטובת סכימת תאורה תיאטרלית אשר תהפוך את הגן למוקד של ממש.